Головна » Мікрохвильові сушки

Мікрохвильові сушки

Сушильні камериУстановки безперервної діїНВЧ компоненти

ТОВ «Інгредієнт-Україна» розробляє та виробляє обладнання для мікрохвильового зневоднення (сушіння) овочів і фруктів, цукатів (з овочів і фруктів), зелені, грибів, ягід, макухи ягід, лікарських трав, м’ясної та рибної сировини, кальмарів, водоростей, дріжджів, зерен, круп, макаронів, висівок, макухи, шроту, комбікормів, вітамінів групи В, горіхів, насіння (очищеного так і неочищеного, допускається обсмажувати), пивної дробини, сої, соєвої окари, а також будівельного піску і порошкової фарби, сировини фармацевтичної і хімічної промисловостей.

Мікрохвильова вакуумна технологія зневоднення сировини — найперспективніший спосіб переробки свіжої сільгосппродукції в екологічно чисті продукти нової якості: що мають тривалий термін зберігання; швидко при контакті з водою відновлюють природні властивості продукту (форму, консистенцію, колір, смак, аромат); зберігають практично повністю вітаміни, біологічно активні речовини, ефірні масла.

Головна відмінність мікрохвильового зневоднення від традиційних способів сушки полягає в об’ємності нагріву. Тепло проникає в продукт не з поверхні, а утворюється відразу у всьому об’ємі, що дозволяє сушити, наприклад, цибулю головками або одночасно з корінням, стеблами, листям та квітками рослин.

Відбувається рівномірний розподіл вологи в сушеному продукті. Мікрохвильова сушка має головну перевагу — у неї відсутня передача тепла від нагрівача. При використанні інших способів сушки спочатку за допомогою будь-якого нагрівача потрібно нагріти повітря, потім передати тепло від нагрітого повітря продукту. На кожному з цих етапів: нагрівання повітря, його транспортування, передача тепла продукту, відбуваються неминучі втрати тепла. При мікрохвильовій сушці джерелом тепла є сам продукт, тому зазначені вище втрати відсутні. Мікрохвильові промені мають стерилізуючу дію відносно стафілококів, кишкових паличок та інших мікроорганізмів. У деяких випадках за допомогою мікрохвиль вдається повернути в кондиційний стан продукцію, що починає псуватися. Існують дані про підвищення схожості і швидкості проростання насіння після їх обробки мікрохвильовим способом.

Переваги мікрохвильового сушильного та жарочного обладнання:

Зв’язна волога видаляється легко, економія електроенергії.

Рівномірність сушки або смаження. Вирівнювання вологи. Висока якість продукту, що висушується і його мікробіологічна чистота протягом усього терміну зберігання, максимально високий коефіцієнт відновлення продукту.

Економія трудових ресурсів: використовується мінімальна кількість персоналу. Можливе використання некваліфікованого персоналу, його безкоштовне навчання проводить ТОВ «Інгредієнт».

Відсутність втрат стосовно ваги продукту, що пов’язані з нерівномірністю сушки традиційними способами. Менший коефіцієнт усушки продукту, економія сировини.

Повністю автоматизований процес.

Повністю враховує властивості продукту.

Не вимагає фундаменту, займає мінімально можливу площу.

Керування за допомогою мікропроцесора або релейне за побажанням замовника. Під час роботи приладу вбудований мікроконтролер постійно відстежує поточний стан температури та інших параметрів і підтримує необхідний режим сушки. Індивідуальна технологія процесу зберігається в пам’яті мікроконтролера. Інформація щодо стану процесу виводиться у вигляді тексту на алфавітно-цифровий дисплей блоку управління, що полегшує роботу непрофесійним працівникам.

Обладнання універсальне, що дозволяє його використовувати цілий рік.

  • Зв’язна волога видаляється легко, економія електроенергії.
  • Рівномірність сушки або смаження. Вирівнювання вологи. Висока якість продукту, що піддається сушці та його мікробіологічна чистота протягом всього терміну зберігання, максимально високий коефіцієнт відновлення продукту.
  • Економія трудових ресурсів: використовується мінімальна кількість персоналу. Можливе використання некваліфікованого персоналу, його безкоштовне навчання проводить ТОВ «Інгредієнт».
  • Відсутність втрат стосовно ваги продукту, що пов’язані з нерівномірністю сушки традиційними способами. Менший коефіцієнт усушки продукту, економія сировини.
  • Повністю автоматизований процес.
  • Повністю враховує властивості продукту.
  • Не вимагає фундаменту, займає мінімально можливу площу.
  • Керування за допомогою мікропроцесора або релейне за побажанням замовника. Під час роботи приладу вбудований мікроконтролер постійно відстежує поточний стан температури та інших параметрів і підтримує необхідний режим сушки. Індивідуальна технологія процесу зберігається в пам’яті мікроконтролера. Інформація щодо стану процесу виводиться у вигляді тексту на алфавітно-цифровий дисплей блоку управління, що полегшує роботу непрофесійним працівникам.
  • Обладнання універсальне, що дозволяє використовувати його цілий рік.